“Nicky Evrard heeft peace of mind en zit karakterieel heel goed in elkaar”

“Nicky Evrard heeft peace of mind en zit karakterieel heel goed in elkaar”

17-07-2022 16:31

De Red Flames zijn momenteel volop bezig met hun EK in Engeland. De meest opvallende prestatie kwam er van doelvrouw Nicky Evrard. Zij hield al twee strafschoppen tegen. 

Het Laatste Nieuws was ook onder de indruk en ging op zoek naar getuigenissen over de heldin van de Flames. “Ik vloog recht toen ze die tweede strafschop pakte,” vertelt Shari Van Belle, een vriendin van Evrard en zelf ook Red Flame. 

Ook haar nieuwe coach bij Oud-Heverlee Leuven, Jimmy Coenraets, is onder de indruk. “Het laatste stuk van de puzzel. Ze is topfit, heeft peace of mind en heel veel ervaring. Ze vroeg zelf om een gesprek met mij. Ze wilde weten hoe ik de rol van de keepster zag en wilde het over uitvoetballen hebben,” getuigt de coach. “Ze wil meevoetballen. Als dat niet kon wilde ze niet komen. Karakterieel zit ze heel goed in elkaar.”

Na het 1-1 gelijkspel tegen IJsland en de 2-1 nederlaag tegen Frankrijk spelen de Red Flames nog één groepsmatch. Maandag is Italië de tegenstander. De kans om de volgende ronde te halen is nog altijd mogelijk.