Antwerp tegen Dynamo Kiev in galamatch: Onze president heeft het gezegd

Antwerp tegen Dynamo Kiev in galamatch: "Onze president heeft het gezegd"

14-07-2022 09:41
22

Vrijdagavond staat de galawedstrijd van Royal Antwerp FC in deze voorbereiding op het programma, al krijgt die een andere eretitel: 'De match van de vrede'. Niet verwonderlijk, met het geplaagde Dynamo Kiev als tegenstander. Die is overigens niet aan haar proefstuk toe ...

De Oekraïense grootmacht probeert op haar beurt het nieuwe seizoen zo goed en kwaad als mogelijk voor te bereiden, ondanks de oorlog in haar thuisregio. De voorbije weken trok het dan ook doorheen half Europa om zulke 'wedstrijden van de vrede' af te werken. Duitsland, Frankrijk, Polen, Turkije, Roemenië, Zwitserland ... Overal werden de spelers en staf van Dynamo met open armen ontvangen. Nu is het de beurt aan Antwerpen.

In totaal zit Dynamo Kiev nu al aan haar vijftiende uitgave van 'De match van de vrede'. Volgens assistent-trainer Oleg Gusev zien ze het op het thuisfront graag gebeuren. "Wij zijn hier vooral om de mensen eraan te herinneren dat het nog steeds oorlog is. Onze president heeft gezegd dat we ons land het best kunnen helpen door te blijven doen wat we altijd doen", aldus de T2 bij Gazet van Antwerpen.