Update: 'Kompany legt vijf miljoen op de tafel voor RSCA-doelman Verbruggen'

Update: 'Kompany legt vijf miljoen op de tafel voor RSCA-doelman Verbruggen'

14-07-2022 08:31 Laatste update: 16-07-2022 10:30
53

Het ziet er steeds meer naar uit dat RSC Anderlecht een tweede pion zal verliezen aan ex-trainer Vincent Kompany. Nu de overgang van Josh Cullen definitief afgerond is, richt Burnley FC haar pijlen des te nadrukkelijk op tweede doelman Bart Verbruggen.

Het is Kompany zelf die dezer dagen hard doorduwt om Verbruggen los te weken in Brussel, weet Het Laatste NieuwsVolgens de informatie van die krant staat het in de sterren geschreven dat dat vroeg of laat ook lukt. De negentienjarige, Nederlandse keeper staat naar verluidt open om te verhuizen naar de Engelse Championship. Daar ligt misschien een kans in het verschiet om eerste keuze te worden, terwijl hij bij Anderlecht de sterke Hendrik Van Crombrugge voor zich in de pikorde moet dulden.

Bovendien speelt ook het financiële plaatje een belangrijke rol. Op Turf Moor zou een langdurig contract klaarliggen voor Verbruggen, eentje van vier of vijf seizoenen met uiteraard de nodige Britse ponden inbegrepen. Anderlecht zelf hoeft overigens niet slechter te worden van een vertrek van haar reservedoelman, wel integendeel. Burnley zou een transfersom ophoesten die 'een pak hoger' ligt dan die voor Cullen. De middenvelder bracht ruim drie miljoen euro in het laatje, al is niet dat volledige bedrag voor paars-wit.

Update 16/7: Volgens Het Nieuwsblad is de transfer van Verbruggen naar Burnley bijna rond. 'Volgens Engelse bronnen dreef de club van Kompany het bod op de doelman op tot zo'n vijf miljoen euro', meldt de krant. Verbruggen zal na Josh Cullen de tweede miljoenentransfer worden van RSC Anderlecht richting Kompany in Engeland.