OFFICIEEL: Cadiz stelt komst van Bongonda (KRC Genk) voor

OFFICIEEL: Cadiz stelt komst van Bongonda (KRC Genk) voor

26-08-2022 19:30 Laatste update: 20:02
4

Theo Bongonda gaat aan de slag bij het Spaanse Cadiz, dat werd officieel bekendgemaakt. De buitenspeler verlaat KRC Genk.

Bongonda kwam in de zomer van 2019 over van Zulte Waregem. KRC Genk legde zo’n zeven miljoen euro op tafel. Nu gaat hij aan de slag bij Cadiz. Eerder werd Bongonda al gelinkt aan een lucratieve transfers naar Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. 'KRC Genk is met het Spaanse Cádiz Club de Fútbol tot een akkoord gekomen over de overgang van Théo Bongonda', laten de Limburgers nu weten. 

In drie seizoenen bij Genk was Bongonda 111 keer actief voor de Limburgers. Daarin was hij goed voor 36 doelpunten en twintig assists. Bongonda is een Belgische jeugdinternational, maar kon het nooit schoppen tot Rode Duivel. Nu is hij actief voor DR Congo. 'KRC Genk dankt Théo voor alles wat hij voor onze club heeft betekend en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière', klinkt het nog bij Genk. 

Update: Na de bevestiging van KRC Genk heeft ook Cadiz de komst van Theo Bongonda bekendgemaakt. De aanvaller tekent een contract tot 2026 in Spanje.