Alderweireld is binnen, maar van Mertens geen sprake: Geen enkel contact geweest

Alderweireld is binnen, maar van Mertens geen sprake: "Geen enkel contact geweest"

11-07-2022 14:20
3

Royal Antwerp FC heeft maandag laten weten dat het een mondeling akkoord bereikt heeft over een transfer van Toby Alderweireld. Zo strijkt in navolging van Radja Nainggolan nog een ervaren (ex-) Rode Duivel neer op de Bosuil. Volgens de geruchtenmolen kan daar met Dries Mertens nóg eentje bijkomen, maar Paul Gheysens ontkent dat met klem.

Toen de Antwerp-voorzitter gevraagd werd naar een reactie over de doorbraak in het dossier rond Alderweireld, viel ook de naam van Mertens. De wilde geruchten werden meteen de lucht uit geschoten. "Nee, er is geen enkel contact geweest met Dries Mertens. Ik vind het jammer dat ze dat zeggen", reageert Gheysens kristalhelder bij Het Nieuwsblad.

Voorlopig moeten de Antwerp-supporters het dus enkel stellen met Alderweireld, al is hun favoriete club eerder al slagkrachtig geweest op de zomerse transfermarkt. Zo kwamen onder meer Vincent Janssen, Christopher Scott, Anthony Valencia en Davino Verhulst de club versterken. Antwerp heeft overigens een reputatie op het vlak van transfers van Belgische vedetten. Naast Alderweireld en Nainggolan trokken de voorbije jaren ook Steven Defour, Kevin Mirallas en Jelle Van Damme het rood-witte truitje aan.