Raman: “100% overtuigd dat ik een van de twee spitsen in de basis kan zijn”

Raman: “100% overtuigd dat ik een van de twee spitsen in de basis kan zijn”

11-07-2022 07:47
6

Benito Raman moest vorig seizoen vooral genoegen nemen met een reserverol en liet ook een paar keer zijn ongenoegen uitschijnen over Vincent Kompany. Met Felice Mazzu staat er een nieuwe hoofdtrainer aan het roer bij Anderlecht.

Raman gaf een interview aan Het Nieuwsblad en sprak onder meer over zijn speelminuten. “Ik doe er alles aan om het dit seizoen niet zover te laten komen. Als ik alles blijf geven, ben ik er 100 procent van overtuigd dat ik een van de twee spitsen in de basisploeg zal zijn. Sowieso is er nog tijd tot eind augustus om me te bewijzen en dan zien we wel. Ik wil absoluut meer spelen dan vorig seizoen, maar de huurlingen gaan zich ook moeten bewijzen, hè.”

Mazzu had met Dante Vanzeir vorig seizoen bij Union een gelijkaardig type. “Die rol kan ik invullen, ja. Maar ik ga geen vergelijkingen maken met Vanzeir. Hoe Union in elkaar klikte – de samenwerking tussen Undav en Vanzeir, de connectie met het middenveld... –, dat valt niet na te bootsen. Anderlecht moet zijn eigen stijl ontwikkelen en daarbij hoop ik dan dat ik een speler voor Mazzu ben. Maar ik was ook een speler voor Kompany, hè. Anders had ik hier nooit getekend.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie