Red Flames beginnen met een punt aan het EK, strafschoppen blijken cruciaal

Red Flames beginnen met een punt aan het EK, strafschoppen blijken cruciaal

10-07-2022 19:50
4

De Red Flames zijn aan hun tweede EK ooit begonnen met een punt. De Belgische dames speelden 1-1 gelijk tegen IJsland. Via een strafschop zette Justine Vanhaevermaet de eindstand op het bord. Nicky Evrard stopte dan weer een penalty.

Voor de Belgische dames was het meteen een belangrijke wedstrijd. Straks volgen immers nog Frankrijk en Italië, maar een zege tegen het kleine 'zusje' kwam er dus niet. 

Jonsdottir versierde de eerste kansen voor IJsland, maar ook België was gevaarlijk via De Caigny en Wullaert. Op het halfuur kreeg IJsland wel dé mogelijkheid om te scoren. Na een tussenkomst van de VAR ging de bal na handspel van Philtjens. Die mocht even later Evrard bedanken. De Belgische doelwachtster stopte immers de strafschop van Thorvaldsdottir. 

IJsland kwam net na de rust wel op één 1-0 voorsprong via een kopbal van Thorvaldsdottir. De Belgen antwoordden via Vanhaevermaet en opnieuw Wullaert. De Red Flames hadden uiteindelijk een strafschop nodig om langszij te komen. Vanhaevermaet scoordei Na de 1-1 kregen beide teams nog kansen, maar er werd niet meer gescoord.