'Genk weet wie Thorstvedt moet vervangen, Argentijn Castro moet het doen'

'Genk weet wie Thorstvedt moet vervangen, Argentijn Castro moet het doen'

10-07-2022 10:00
12

KRC Genk wordt opnieuw in verband gebracht met een Argentijn. Volgens Het Laatste Nieuws denken de Limburgers momenteel aan Nicolas Castro. De Argentijn moet in de Cegeka Arena Kristian Thorstvedt doen vergeten.

Castro is een 21-jarige centrale middenvelder, die sinds januari 2020 voor de eerste ploeg van CA Newell's Old Boys speelt. Bij de Argentijnse club heeft Castro nog een contract tot eind december van 2023. Zijn marktwaarde wordt op 6,5 miljoen euro geschat. 

De voorbije jaren was Castro basisspeler bij Newell's Old Boys. De voorbije weken kwam hij evenwel minder in actie. De middenvelder had zijn zinnen gezet op een transfer naar Eintracht Frankfurt, maar de Europa League-winnaar haalde uiteindelijk Mario Götze terug naar Duitsland. Castro bleef achter in Argentinië. 

Bij Genk moet Castro de vervanger worden van Kristian Thorstvedt. De 23-jarige Noor is immers op weg naar het Italiaanse Sassuolo. Die transfer wordt eerstdaags officieel. Genk ontvangt tien miljoen euro. Een groot deel daarvan wordt mogelijk geïnvesteerd in Castro.

Momenteel wordt Genk ook nog in verband gebracht met een Argentijn. Het gaat om Fausto Vera van Argentinos Juniors.