'Bayern en Juventus 'die heiße Phase' in: 17 à 19 miljoen bruto voor De Ligt'

'Bayern en Juventus 'die heiße Phase' in: 17 à 19 miljoen bruto voor De Ligt'

09-07-2022 12:12

Juventus-verdediger Matthijs de Ligt heeft een persoonlijk akkoord met Bayern München bereikt en wil graag naar Der Rekordmeister, maar nu is het aan de clubs. De Duitse tak van Sky Sports zet alle cijfertjes op een rij.

De Ligt speelt sinds 2019 in Turijn en staat er nog twee jaar onder contract. Zijn Juventus-verbintenis kan voor 120 miljoen euro afgekocht worden: Bayern is niet van plan om dat te doen, maar volgens Sky Sports is er genoeg ruimte om te onderhandeling. Juventus denkt aan tachtig miljoen euro, Bayern overweegt een bod van vijftig à zestig miljoen te doen en de kans is aanwezig dat beide clubs uitkomen op een compromis van zeventig miljoen. De transferbesprekingen gaan in elk geval 'die heiße Phase' in.

Juventus wilde het contract van De Ligt graag openbreken, maar lijkt zich neer te leggen bij een vertrek van de Oranje-international. La Vecchia Signora kijkt al naar een opvolger en is uitgekomen bij Kalidou Koulibaly (Napoli), klinkt het. De Ligt is één van de grootverdieners bij Juventus en kan ook in München binnenlopen: voor hem lonkt volgens de berichtgeving een brutosalaris van zeventien à negentien miljoen.

De Ligt speelde in de voorbije drie seizoenen 117 officiële wedstrijden namens Juventus. Bij Bayern kan hij oud-ploeggenoten Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch treffen.