DONE DEAL: ‘Thorstvedt verlaat KRC Genk en gaat aan de slag bij Sassuolo’

11 juli om 22:24
Laatste update: 11 juli om 22:24

Kristian Thorstvedt werd al even gelinkt met een overstap van KRC Genk naar het Italiaanse Sassuolo. Gianluca Di Marzio meldt nu dat de transfer in kannen en kruiken is. 

“Het is gebeurd,” klinkt het bij Di Marzio, die zijn beste Eric Van Looy bovenhaalt. Sassuolo heeft de middenvelder uit Genk beet. De club zou de clausule van 10 miljoen euro betaald hebben. Het is de bedoeling dat hij morgen naar Italië vertrekt om medische onderzoeken te ondergaan en vervolgens het contract met Sassuolo te ondertekenen. 

Vorig seizoen scoorde Thorstvedt vijf doelpunten en gaf hij twee assists in het shirt van Genk. Daarmee speelde hij zich in de kijker bij de nationale ploeg van Noorwegen. 

Update: Gianluca Di Marzio meldt dat Thorstvedt zijn medische testen bij Sassuolo succesvol heeft afgelegd. De middenvelder zou ondertussen al getekend hebben bij de Serie A-club. Sassuolo en Genk moesten niet onderhandelen, want de Italianen betalen gewoon de afkoopsom van tien miljoen euro, die in het contract van Thorstvedt stond. Aangenomen wordt dat Sassuolo en Genk dra de transfer officieel wereldkundig maken.