Van Bommel (Antwerp) over de groep: “Heb zelf in een kleedkamer gezeten”

Van Bommel (Antwerp) over de groep: “Heb zelf in een kleedkamer gezeten”

08-07-2022 19:24 Laatste update: 19:30

De voorbereidingen voor Antwerp zijn volop bezig. De spelers van The Great Old zijn momenteel alles op peil aan het zetten in de Oostenrijkse Alpen. Voor gloednieuwe coach Mark Van Bommel is het een drukke en interessante periode.

De trainer van Antwerp snapt dat het momenteel ‘money time’ is. Als de ploeg van Van Bommel de start van de competitie niet wil missen dan moet het nu bakken werk leveren. Andere seizoenen is dat niet anders, maar door het WK in Qatar volgt de competitie toch een andere cadans. "We moeten er vanaf het begin staan,” stelt de coach. “De wedstrijden zullen zich in sneltempo opvolgen tot het WK.”

De conditie van alle vakantiegangers moet terug bijgeschaafd worden, daar is in de Alpen tijd voor. Doorheen het seizoen zal hier minder plaats voor zijn, en dan mis je gewoon de boot. “We moeten er kort op zitten,” vertelt Van Bommel. “Voetbal wordt sneller en er zijn meer en meer grotere ruimtes te bespelen, anders hou je het niet vol."

De coach lijkt wel te genieten van de tijd die hij heeft met zijn nieuwe kern. De kleedkamer heeft hij klaarblijkelijk zelf gemist. De sfeer, de ambiance maar ook de verscheidenheid binnen zo’n kleedkamer. "Ik heb zelf in de kleedkamer gezeten, dat is wel een voordeel merk ik,” aldus Van Bommel. “Ik kan snel karakters herkennen, maar natuurlijk moet je als coach ook beslissen, …”