'Eiting zit half jaar na Genk zonder club, Nederlandse promovendus wil slag slaan'

'Eiting zit half jaar na Genk zonder club, Nederlandse promovendus wil slag slaan'

08-07-2022 15:23

Vorige zomer haalde KRC Genk Carel Eiting naar ons land. Een groot succes werd dat niet. De Nederlander zit momenteel zonder club, maar daar kan snel verandering in komen. FC Volendam wil immers Eiting in huis halen.

Bij Genk hoopte men in de zomer van 2021 op een Noa Lang-scenario. Het pikte immers een jonge speler op bij Ajax, die in Amsterdam net niet kon doorbreken. Eiting en Genk werd evenwel geen geslaagd huwelijk. Een half jaar nadat Eiting in Genk tekende, werd het contract van de Nederlander ontbonden.

Eiting was niet lang clubloos, want Huddersfield Town FC haalde hem weer in huis. Eerder speelde de 24-jarige middenvelder op huurbasis voor de Engelse tweedeklasser. Bij Huddersfield is het contract van Eiting ondertussen afgelopen en dus kan de Nederlander transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Volgens Voetbal International is Volendam de volgende bestemming van Eiting.

Trainer Wim Jonk werkte in het verleden samen met Eiting, toen die nog in de Ajax-jeugd speelde. Jonk ziet een sleutelrol in zijn elftal voor Eiting weggelegd. FC Volendam dwong het afgelopen seizoen promotie naar de Eredivisie af.