Jonge Nemeth overtuigt Vrancken: 'Genk werkt uitstekend met de jeugd'

Jonge Nemeth overtuigt Vrancken: 'Genk werkt uitstekend met de jeugd'

07-07-2022 13:00

KRC Genk doet in de voorbereiding een beroep op flink wat youngsters, die zich mogen tonen aan coach Wouter Vrancken. Onder andere Andras Nemeth krijgt flink wat minuten in de oefenpartijen en wist Vrancken al te overtuigen.

In de vorige duels vond Nemeth al de weg naar doel en ook tegen FC Utrecht wist hij opnieuw te scoren. Vrancken is alvast bijzonder tevreden met de prestaties van de jonge spits. "Hij heeft een neus voor goals", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

"Leuk voor mij natuurlijk dat het uitgerekend twee jonge gasten (ook El Khannouss scoorde, red.) uit de eigen academie zijn die de doelpunten voor hun rekening nemen. Nogmaals het bewijs dat er bij Genk uitstekend gewerkt wordt met de jeugd", geeft Vrancken nog aan.

Of de negentienjarige Nemeth volgend seizoen ook kansen zal krijgen in de A-kern, is nog maar de vraag. Vorig seizoen viel hij wel vijf keer in en wist hij twee keer te scoren. Hij zal alleszins een belangrijke rol gaan spelen in de Challenger Pro League met de jonkies van Genk.