'Mazzu neemt liefst 31 spelers mee op Anderlecht-stage, Dauda moet thuis blijven'

'Mazzu neemt liefst 31 spelers mee op Anderlecht-stage, Dauda moet thuis blijven'

6 juli - 10:47 Laatste update: 11:06
8

In navolging van een heleboel andere clubs is ook RSC Anderlecht op stage vertrokken. In het Nederlandse Horst krijgt Felice Mazzu de uitgelezen kans om zijn spelprincipes verder in zijn elftal te slijpen. Liefst 31 spelers reizen mee af.

Dat is een behoorlijk hoog aantal, maar traditiegetrouw neemt Anderlecht heel wat jongeren mee die de kans krijgen om zich te bewijzen. Daarnaast zijn ook de zomertransfers van de partij: Ishaq Abdulrazak, Nilson Angulo en Sebastiano Esposito. Het lijkt daarentegen onoverkomelijk dat enkele van de geselecteerden Anderlecht deze zomer alsnog zullen verlaten.

Voor wie die laatste aanname ook geldt, is Mohammed Dauda. Het verhaal van de 24-jarige Ghanees lijkt geschreven in het Lotto Park. Hij mocht niet mee op de bus stappen en dat wijst op een nakende transfer, weet La Dernière HeureDe voorbije jaren leende Anderlecht Dauda al uit aan Vitesse, Esbjerg en FC Cartagena. Waarschijnlijk gaat het nu om een definitief vertrek. Ook Lucas Stassin, Lucas Lissens, Mohamed Bouchouari en Enock Agyei zijn trouwens niet mee afgereisd. Zij moeten zich met de RSCA Futures voorbereiden op het komende seizoen in de Challenger Pro League.

De 31 geselecteerden voor de Anderlecht-stage in Horst:

Ishaq Abdulrazak, Anouar Ait El Hadj, Francis Amuzu, Nilson Angulo, Kristian Arnstad, Majeed Ashimeru, Mustapha Bundu, Antoine Colassin, Colin Coosemans, Josh Cullen, Zeno Debast, Hannes Delcroix, Julien Duranville, Sebastiano Esposito, Sergio Gomez, Wesley Hoedt, Marco Kana, Amir Murillo, Bogdan Mykhaylichenko, Kristoffer Olsson, Benito Raman, Lior Refaelov, Noah Sadiki, Killian Sardella, Mario Stroeykens, Adrien Trebel, Hendrik Van Crombrugge, Timon Vanhoutte, Bart Verbruggen, Yari Verschaeren, Timon Wellenreuther.

Op haar oefenkamp zal Anderlecht overigens drie wedstrijden afwerken. Op zaterdag 9 juli staat een dubbele confrontatie met Nordsjaelland FC op de agenda. Mogelijk kiest Mazzu eerst voor een type-elftal, om nadien enkele jongeren en wisselspelers de kans te gunnen. Drie dagen later sluit paars-wit haar buitenlandse stage af met een oefenduel tegen Helmond Sport.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie