Knelpunten bij transfer Bergwijn: Dat zou met Marc Overmars nooit gebeuren

Knelpunten bij transfer Bergwijn: "Dat zou met Marc Overmars nooit gebeuren"

5 juli - 19:15
4

Ajax en Tottenham Hotspur hebben een principeakkoord over Steven Bergwijn, maar het afronden van de transfer neemt opvallend veel tijd in beslag. Valentijn Driessen weet waar de pijnpunten liggen in de gesprekken tussen beide clubs.

De Telegraaf meldde dinsdagochtend dat de mondelinge afspraken tussen Ajax en Spurs nog op papier gezet moeten worden, waardoor de transfer vertraging oploopt. Driessen, chef voetbal van diezelfde krant, stelt dat de betalingstermijnen momenteel het heetste hangijzer zijn. "Wordt er nou betaald over twee termijnen of over drie termijnen of over vier termijnen? Nou, Ajax wil natuurlijk over zoveel mogelijk termijnen betalen: lekker lang rekken die handel, want dan staat het ieder jaar voor minder geld in de boeken", aldus Driessen in de Vandaag Inside-rubriek Koffie met Valentijn. "Maar Tottenham Hotspur wil natuurlijk heel snel betaald krijgen."

Ook het doorverkooppercentage moet nog uitonderhandeld worden door beide clubs. "Stel, jij koopt Bergwijn voor dertig miljoen (wat Ajax van plan is, red.) en Tottenham Hotspur verkoopt hem later voor vijftig miljoen, dan is dat doorverkooppercentage niet over vijftig miljoen, maar over het verschil in bedrag, twintig miljoen. En de ene zegt: tien procent. En de ander zegt: vijftien procent", aldus Driessen, doelend op respectievelijk Ajax en Spurs.

Beide clubs zullen elkaar echter alsnog vinden, verwacht hij. "Dit gaat sowieso door. Als het goed is, moet het vandaag (dinsdag, red.) rondkomen." Dat heeft volgens Driessen echter langer geduurd dan nodig, net als met Owen Wijndal (AZ) het geval is. "Dat zou met Marc Overmars nooit gebeuren. Marc Overmars zit met Levy (Daniel, voorzitter van Tottenham Hotspur, red.) zelf om tafel en die zegt: hup, dit is het. En die geeft er een klap op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie