Strijd om Arteaga barst los: 'Ook Getafe meldt zich bij KRC Genk voor Mexicaan'

Strijd om Arteaga barst los: 'Ook Getafe meldt zich bij KRC Genk voor Mexicaan'

03-07-2022 21:20
8

Bij KRC Genk dreigt men deze zomer nog flink wat spelers te zien vertrekken. Onder andere Jhon Lucumi en Paul Onuachu werden al meermaals gelinkt aan een vertrek, maar ook Gerardo Arteaga staat op het lijstje van heel wat clubs.

De Mexicaanse verdediger werd in de voorbije weken nog gelinkt aan een vertrek bij KRC Genk en volgens Soy Futbol is de strijd om Arteaga nu helemaal losgebarsten. Atalanta, Fiorentina, AC Milan, Valencia, Villarreal en nu ook Getafe gaan vol voor de komst van de linksachter.

Die laatste club heeft naar verluidt ook de beste papieren om Arteaga weg te lokken bij KRC Genk. Getafe hoopt de komende dagen dan ook nog aan de onderhandelingstafel te gaan zitten met Genk. Of de Limburgers een vertrek ook zien zitten, is nog maar de vraag.

De 23-jarige Arteaga heeft nog een contract tot eind volgend seizoen bij Genk, maar de club kan dat door een optie nog met twee extra seizoenen verlengen. Zelf betaalde Genk zo'n 3,5 miljoen euro voor Arteaga. Nu zal het ook een veelvoud van die som vragen voor de linksachter.