Dost reageert na afscheid bij Club Brugge: "Ik kon elders meer verdienen"

1 juli om 22:25

FC Utrecht sloeg vrijdagavond een grote transferslag door Bas Dost transfervrij van Club Brugge over te nemen. De 33-jarige spits heeft zin in zijn Nederlandse avontuur en had meerdere aanbiedingen op zak. 

Dat zegt Dost tegenover het Algemeen Dagblad, die onder de indruk is van Utrecht-trainer Henk Fraser. "Ik wil weer plezier hebben en daar haakte Fraser meteen op in. Hij maakte wel indruk op me. Ik kende hem niet, maar dat gesprek gaf me een goed gevoel. Fraser wil met FC Utrecht aanvallend voetbal spelen en ik moet zo veel mogelijk in de zestien komen", stelt Dost. 

De Nederlandse spits was transfervrij en daardoor kwamen de nodige aanbiedingen snel aanvliegen, aldus Dost. "Ongelooflijk wat er allemaal op je afkomt als je transfervrij ben. Er was genoeg interesse." De spits keek echter meer naar het sportieve plaatje dan het financiële plaatje. "Er waren clubs waar ik veel meer kon verdienen, maar FC Utrecht gaf me het beste gevoel."

Dost keert voor het eerst sinds 2012 terug in de Eredivisie en tekent een éénjarig contract bij Utrecht. "De club is ambitieus. Ze zetten hoog in en zien mij als hun aanvalsleider. Afgelopen seizoen is het er niet uitgekomen, maar als het hier gaat lopen met deze fanatieke achterban dan kun je iets moois meemaken", besluit Dost.