Franse media: PSG heeft terugkoopoptie na verrassende PSV-transfer Simons

29 juni om 08:11

PSV verraste dinsdagavond door Xavi Simons voor vijf seizoenen te contracteren. De negentienjarige middenvelder komt over van Paris Saint-Germain, dat volgens onbevestigde berichten nog wél een terugkoopoptie heeft.

Simons komt niet over op huurbasis, maar heeft voor een langdurige verbintenis tot medio 2027 in Eindhoven gekozen. Contractverlenging bij PSG ketste op het laatste moment af. Toch zijn nog niet alle banden tussen Simons en PSG doorgesneden, melden Franse media: volgens onder meer Le Parisien heeft de Franse kampioen een terugkoopoptie. Hoe hoog die is en welke voorwaarden eraan verbonden zijn, is niet bekend.

PSV was al maanden bezig met Simons. "Ik heb in een vroeg stadium met de trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) gesproken en hij heeft me veel verteld over het project dat de club gestart is", zei hij dinsdagavond op de PSV-site. "Ik ben op een punt in m'n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen."

Oranje-jeugdinternational Simons speelde nooit eerder in Nederland. Hij groeide op in Spanje, waar hij tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding van FC Barcelona speelde. Drie jaar geleden maakte hij de overstap naar Frankrijk. Bij Paris Saint-Germain maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. De teller stokte bij elf wedstrijden in de Parijse hoofdmacht.