UPDATE: Union krijgt nieuw raspaardje van Brighton: 'Morgen traint hij mee'

UPDATE: Union krijgt nieuw raspaardje van Brighton: 'Morgen traint hij mee'

25-06-2022 09:44 Laatste update: 26-06-2022 22:02
23

Aangezien de sterkhouders van Union Saint-Gilloise gegeerd wild zijn op de transfermarkt, zal de revelatie van afgelopen seizoen op zoek moeten naar kwaliteitsvolle versterkingen. Gelukkig heeft het met Brighton & Hove Albion een machtige partner achter de hand. Die samenwerking lijkt met Simon Adingra een nieuwe, sappige vrucht af te werpen. 

Volgens L'Avenir krijgt Union binnenkort de beschikking over Adingra, een twintigjarige vleugelaanvaller uit Ivoorkust. Die werd vrijdagavond nog maar pas in huis gehaald door Brighton, nadat hij een uitstekend seizoen doormaakte bij het Deense FC Nordsjaelland. In de Superliga was Adingra goed voor negen doelpunten en drie assists, verspreid over 31 optredens.

Brighton was er dus als de kippen bij om de Ivoriaan aan te trekken, maar acht het hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg voor speelminuten in de Premier League. Dan komt een dochterclub als Union uiteraard uitstekend van pas. L'Avenir heeft opgevangen dat Adingra wel eens onmiddellijk verhuurd zou kunnen worden aan de traditieclub uit Sint-Gillis. 

Qua profiel doet Adinga denken aan Kaoru Mitoma, die vorig seizoen geregeld indruk maakte bij Union. De twintigjarige buitenspeler beschikt over veel snelheid, ook met bal aan de voet, en lijkt bijzonder doelgericht.

Update 26/6: Volgens Het Nieuwsblad staat niks een tijdelijke overgang van Adingra naar Union nog in de weg. Deze zondagavond is de Ivoriaan geland op Zaventem. Nadat hij zijn medische proeven afgelegd heeft, zal Adingra maandag al meteen meetrainen met de spelersgroep van Karel Geraerts. De vleugelaanvaller komt over op huurbasis voor één seizoen.