UPDATE: 'Anderlecht maakt zich geen zorgen, Esposito komt'

UPDATE: 'Anderlecht maakt zich geen zorgen, Esposito komt'

27 juni - 18:02 Laatste update: 27 juni - 18:02
42

RSC Anderlecht lijkt wel degelijk in pole positie te liggen om Sebastiano Esposito (voor even) binnen te hengelen. Uit de sociale media van de Italiaanse aanvaller valt af te leiden dat hij onderweg is naar Brussel.

Op het Instagram-account van Esposito passeerde een 'story' waarop er afscheid genomen wordt van hem. 'Goede reis, mijn vriend', staat er bij een foto van hem, met daarbij in het groot het opschrift 'Brussel'. Ook het Belgisch vlagje laat weinig tot de verbeelding over: als er geen kink meer in de kabel komt, gaat Esposito aan de slag bij Anderlecht. De foto komt van het Instagram-profiel van Damiano Er Faina, een dichte vriend van de Italiaanse voetballer.

Hoogstwaarschijnlijk komt Esposito deze zaterdag ergens toe in Brussel. Daarna zullen er nog gesprekken en eventueel medische proeven op de agenda staan. De voorbije dagen klonk het in de geruchtenmolen dat er al een akkoord zou zijn tussen Anderlecht en Inter. Paars-wit zou de negentienjarige Esposito in eerste instantie huren, al wordt er ook een aankoopoptie opgenomen in de overeenkomst. Die ligt naar verluidt rond de acht miljoen euro.

Update: De Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio laat weten dat Esposito maandag medische testen aflegt. Anderlecht betaalt één miljoen euro om hem een seizoen te huren.Update 26/6
: Ook transfergoeroe Fabrizio Romano bevestigt de overstap van Esposito naar Anderlecht. De Italiaanse aanvaller zal inderdaad maandag zijn medische proeven afleggen. Zoals eerder vermeld zou paars-wit ook een aankoopoptie bedongen hebben. Daarbovenop heeft Romano nog wat interessante extra informatie: Inter heeft naar verluidt ook een terugkoopclausule laten opnemen in die optie. Dat deed het eerder bijvoorbeeld bij Zinho Vanheusden. Die werd eerst aangekocht door Standard Luik, maar twee jaar later weer verkocht aan Inter voor zo'n zeventien miljoen euro.


Update 27/6
: De transfer van Desposito lijkt nu wel erg dichtbij. De Italiaanse aanvaller zou momenteel medische tests afleggen bij RSC Anderlecht. De speler werd gefotografeerd terwijl hij zich aan het focussen is op zijn fysieke beproevingen. Enkel nog wachten op de resultaten en het contract kan officieel ondertekend worden.

Update: Esposito is officieel nog altijd geen speler van Anderlecht, maar in Brussel maken ze zich geen zorgen. Paars-wit is overtuigd dat de Italiaan straks voor de Belgische recordkampioen speelt. Dat meldt Kjell Doms, journalist van Het Laatste Nieuws

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie