OFFICIEEL: RB Leipzig kan Nkunku vastleggen tot medio 2026

OFFICIEEL: RB Leipzig kan Nkunku vastleggen tot medio 2026

23-06-2022 12:04
5

RB Leipzig heeft Chrstopher Nkunku na zijn topseizoen binnenboord gehouden. De 24-jarige Fransman was vorig seizoen in alle competities goed voor liefst 35 doelpunten en negentien assists en heeft donderdag zijn handtekening onder een nieuw contract gezet.

Onder meer Manchester United en zijn oude club Paris Saint-Germain hadden hem graag binnen willen halen, maar Nkunku – gefilmd in Parijs – blijft voorlopig bij Die Roten Bullen. Hij heeft zijn verbintenis verlengd en ligt nu tot medio 2026 vast. "De bekerwinst van vorig seizoen is een grote prestatie, maar mijn avontuur hier is nog niet voorbij: wij willen meer! Ik was onder de indruk van de inspanningen die de club heeft gedaan om mij te behouden", laat hij weten via de officiële kanalen.

Het lijkt echter uitgesloten dat Nkunku zijn nieuwe verbintenis gaat uitdienen. Transferspecialist Fabrizio Romano weet te melden dat er in het nieuwe contract een afkoopsom van zestig miljoen euro is opgenomen. Leipzig zou daarmee alsnog een forse winst maken, aangezien Nkunku in 2019 voor dertien miljoen euro overkwam van PSG.