OFFICIEEL: Eigenaar RWDM wordt meerderheidsaandeelhouder bij Lyon

OFFICIEEL: Eigenaar RWDM wordt meerderheidsaandeelhouder bij Lyon

21 juni - 11:44 Laatste update: 21 juni - 11:44
0

John Textor staat dicht bij een overname van Olympique Lyon. De Amerikaanse zakenman is al eigenaar van RWDM, maar wil zijn imperium graag uitbereiden. 

Lyon heeft maandag zelf bevestigd dat het onderhandelt met Textor en zijn investeringsbedrijf Eagle Football Holdings. Textor is ook al eigenaar van Botafogo in Brazilië en heeft nog aandelen in Crystal Palace.

De fans van Lyon zitten te wachten op een overnemer, want het team eindigde vorig seizoen amper achtste. Momenteel is Lyon nog in handen van Jean-Michel Aulas. Onder zijn bewind haalde Lyon zeven titels op rij, maar de laatste dateert wel al uit 2008. De opmars van PSG is daar niet vreemd aan. 

'Met dit project begint Lyon aan een nieuw hoofdstuk van zijn fantastische geschiedenis', vertelt Aulas al over de overname. Aulas zou overigens wel voorzitter blijven van de club. 

Update: John Textor, de Amerikaanse eigenaar van RWDM, is nu ook meerderheidsaandeelhouder bij het Franse Olympique Lyon. “We hebben een akkoord gevonden in de nacht van zondag op maandag. Maandag werd de overname goedgekeurd door de Raad van Bestuur en werden alle documenten getekend”, zegt Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas op de officiële kanalen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie