'Ronaldo wil Marcelo en Dani Alves naar promovendus halen'

'Ronaldo wil Marcelo en Dani Alves naar promovendus halen'

19-06-2022 12:44 Laatste update: 13:03
1

Real Valladolid-eigenaar Ronaldo werkt aan een grote stunt op de transfermarkt. De voormalig topspits uit Brazilië wil landgenoten Marcelo en Dani Alves naar de Spaanse club halen, meldt UOL Esporte.

Real Valladolid dwong promotie af, waardoor het komend seizoen terugkeert in La Liga. Daarin wil Ronaldo hoge ogen gooien. Hij heeft contact opgenomen met Marcelo (34) en Dani Alves (39). Beide vleugelverdedigers zijn transfervrij, nu hun contracten aflopen bij respectievelijk Real Madrid en FC Barcelona.

Ronaldo is ervan overtuigd dat de Braziliaanse backs sportief nog een meerwaarde zijn voor Valladolid, maar ze hebben ook een enorme aantrekkingskracht op het gebied van marketing en merchandise. O Fenômeno denkt met de hulp van de twee meer sponsors binnen te kunnen halen. Marcelo en Alves zouden niet onwelwillend tegenover het idee staan. Hoewel ze qua salaris flink moeten inleveren, is dat niet hun grootste zorg.

Marcelo vertrok na liefst zestien seizoenen bij Real Madrid. De 58-voudig international trok de deur achter zich dicht met de winst van de Champions League, maar kwam niet veel meer aan spelen toe. Alves nam na een halfjaar alweer afscheid van zijn oude liefde FC Barcelona. De 124-voudig international heeft nog een reden om voor Valladolid te kiezen. Op die manier zou hij in beeld kunnen blijven voor het WK in Qatar.