Missipo maakt brandhout van Anderlecht: Dan liever zonder club

Missipo maakt brandhout van Anderlecht: "Dan liever zonder club"

19-06-2022 12:00 Laatste update: 12:18
26

Kassandra Missipo moet één van onze speerpunten worden op het EK vrouwenvoetbal. Missipo speelt nu bij FC Basel, maar zat een jaar zonder club na haar vertrek bij Anderlecht. Dat vertrek verliep duidelijk niet in de beste verstandhouding. 

Missipo haalt in De Zondag uit naar Anderlecht. "Ik las dat ik op Anderlecht 'buitensporige financiële eisen' zou hebben gesteld. Leuk om te lezen: ik heb zelfs géén financiële eisen gesteld. Mijn vraag was alleen: wat zal er structureel veranderen? Hoe willen we beter worden? In de Champions League bijvoorbeeld: met zo'n sterke ploeg moesten we daar beter kunnen doen. Maar dan moeten er stappen worden gezet. Geïnvesteerd worden."

Missipo vindt dat er meer geld naar de vrouwen moet vloeien. "Het geldt niet alleen voor Anderlecht, indien men hier zou kunnen overstappen op een minimum aan profvoetbal, de speelsters een loon geven waarmee ze als prof wél tijd zouden hebben om ook fysiek extra te trainen, zou het Belgisch vrouwenvoetbal al veel verder staan. Ik wilde ambities zien, omgezet in infrastructuur en professionalisering. Neen dus. En dan begin ik te flippen. Dan liever een jaar zonder club."

Het EK vrouwenvoetbal wordt gespeeld van 6 tot 31 juli. De Red Flames zitten er in een poule met Frankrijk, Italië en IJsland.