Raes ziet problemen bij Anderlecht: 'Eigenlijk kan niemand daar echt verdedigen'

Raes ziet problemen bij Anderlecht: 'Eigenlijk kan niemand daar echt verdedigen'

17-06-2022 15:31 Laatste update: 15:32
52

RSC Anderlecht heeft er opnieuw een seizoen zonder prijs opzitten en eindigde op een derde plek in de stand. Opnieuw geen titel dus. Al twijfelt Frank Raes of dat überhaupt ook mogelijk was met de huidige kern.

"Echt veel toppers hebben ze toch niet in hun kern", begint hij bij Café Constant. "Sergio Gomez wel, maar die kan toch niet echt goed verdedigen. Hij is een heel goede speler, maar ik zou hem dan toch eerder op het middenveld hebben gezet."

De verdediging is volgens Raes wel een heikel punt bij de Brusselaars. "Wesley Hoedt is ook een beetje overroepen. Wel een goede speler, maar zo'n beetje de 'Virgil van Dijk van de Aldi'", lacht hij. "Hij draait niet te snel en zijn positiespel is niet super. Hij zal ook niet voor het verschil zorgen", klinkt het.

"Anderlecht heeft gewoon geen topkern", gaat hij verder. "Hendrik Van Crombrugge is goed, maar minder dan voor zijn blessure. Eigenlijk heeft Anderlecht niemand die echt goed kan verdedigen, uitgezonderd misschien Hannes Delcroix", besluit hij.