De communicatie van bondscoach Martinez wordt problematisch

"De communicatie van bondscoach Martinez wordt problematisch"

13-06-2022 12:16 Laatste update: 12:30
39

Bondscoach Roberto Martinez liet zich zaterdag niet van zijn beste kant zien. Hij hekelde de VAR na de 1-1 tegen Wales. Een teken van onmacht, zo vindt analist Marc Degryse. 

"Waarom ging Martínez na het gelijkspel in Wales zijn verantwoordelijkheid uit de weg door niet op de prestatie van zijn team te willen ingaan?", vraagt Degryse zich af bij Het Laatste Nieuws. "Hij reduceerde de partij, volkomen onbegrijpelijk wat mij betreft, tot dat ene moment van het late Welshe tegendoelpunt en hoe België volgens hem bestolen werd door de VAR in die fase. Dat is niet ernstig. Zijn communicatie wordt stilaan echt problematisch, vind ik."

Het was niet de eerste keer dat Martinez uit de bocht ging. "Tijdens de anderhalve week van deze Nations League is Martínez een paar keer uit zijn rol gevallen en blijkt hij wel heel lange tenen te hebben. Kritiek verdraagt hij moeilijk, te veel signalen wijzen erop dat hij niet altijd op dezelfde lijn zit met zijn groep. Enkele sterkhouders, met Kevin De Bruyne op kop en eigenlijk ook Thibaut Courtois door diens forfait, lieten dit duidelijk blijken."

Dinsdag wordt de interlandbreak van de Belgen nog afgesloten met een wedstrijd in en tegen Polen. Lukaku, Onana, Boyata, De Bruyne, Carrasco en Meunier geven verstek voor die partij.