Portugal mist goals van Ronaldo, Spanje wint wel en goal van Mitrovic niet genoeg

Portugal mist goals van Ronaldo, Spanje wint wel en goal van Mitrovic niet genoeg

12-06-2022 22:48

Een nieuwe avond vol Nations League-voetbal heeft weer voor een aantal verrassingen gezorgd. Zo leed Portugal een dure nederlaag op bezoek bij Zwitserland, terwijl het Servië van Aleksandar Mitrovic een 0-2-voorsprong weggaf bij Slovenië. Spanje boekte deze keer juist wel een zege op Tsjechië.

Zwitserland - Portugal 1-0
Bij de bezoekers koos bondscoach Fernando Santos ervoor om Cristiano Ronaldo rust te geven. Dat pakte echter niet gelukkig uit: Portugal kwam na één minuut spelen namelijk al op achterstand door een kopbal van Haris Seferović. De Portugezen hadden dus doelpunten nodig, maar die moesten van iemand anders dan Ronaldo komen. De Zuid-Europeanen kwamen wel tot een aantal goede kansen, maar gescoord werd er niet meer: Zwitserland won met 1-0, waardoor Portugal de koppositie in de groep kwijtraakt aan buurman Spanje.

Spanje - Tsjechië 2-0
De Spanjaarden boekten tegelijkertijd namelijk wel een overwinning. Een week geleden speelde de ploeg van Luis Enrique nog gelijk tegen Tsjechië en ook nu had Spanje het zwaar met één van de revelaties uit het vorige EK. Toch maakte Carlos Soler in de eerste helft de 1-0 met een schuiver van dichtbij. Een kwartier voor tijd verdubbelde Pablo Sarabia de marge. Daardoor heeft Spanje nu een pun meer dan Portugal.

Slovenië - Servië 2-2
In Ljubljana kende de ploeg van Aleksandar Mitrovic een vliegende start: na 35 minuten stond het al 0-2, mede door een doelpunt van de gewezen Anderlecht-spits. Toch was het niet genoeg voor de overwinning. Vlak na rust kreeg Servië in korte tijd twee goals tegen, dankzij gepruts in de verdediging. De Serviërs verliezen daardoor de aansluiting met koploper Noorwegen in de poule. Promotie naar Divisie A is nu verder weg, maar niet onmogelijk.