'Met het WK in zicht zal Eupen opnieuw enkele Qatarese spelers verwelkomen'

'Met het WK in zicht zal Eupen opnieuw enkele Qatarese spelers verwelkomen'

11-06-2022 11:13

Het komende seizoen zal grotendeels in het teken staan van het wereldkampioenschap in Qatar, het eerste uit de geschiedenis dat in de wintermaanden gehouden wordt. Ook op het eerder bescheiden KAS Eupen zal dat een impact hebben. Nee, zoveel WK-gangers zullen De Panda's niet tellen, maar de link met Qatar heeft wel een andere impact. 

Volgens Grenz Echo krijgt Eupen deze zomer weer enkele Qatarese voetballers ter zijner beschikking. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Aspire Academy, die nog steeds flink wat in de pap te brokken heeft in de Oostkantons. Elk jaar strijken wel enkele talentvolle jongeren neer aan de Kehrweg via die academie, al ging het de laatste tijd voornamelijk om Afrikaanse spelers.

Met het WK in aantocht zal Eupen nu weer enkele Qatarezen verwelkomen. Het zou evenwel niet gaan om jongens die nu al min of meer vast in de Qatarese nationale selectie zitten, maar eerder om jeugdige, opkomende talenten. Namen worden voorlopig niet genoemd. In het verleden deden onder meer Akram Afif en Fahad Al Abdulrahman het niet onaardig voor De Panda's.