VP Rapport: Rode Duivels herpakken zich, De Bruyne op dreef en gouden Trossard

08-06-2022 23:30 Laatste update: 09-06-2022 22:06
35

De Rode Duivels konden woensdagavond als vanouds nog eens stevig overtuigen. In het duel tegen Polen werd het maar liefst 6-1 na een bijzonder sterke tweede helft. De Rode Duivels op rapport!

Simon Mignolet – 6
Had amper werk op te knappen en was bij het enige doelpunt van Lewandowski vrijwel kansloos.

Leander Dendoncker – 6
De verrassing van Roberto Martinez, die ook geen slechte verrassing bleek te zijn. Trok zijn streng in de defensie van de Rode Duivels en lijkt voor de komende interlands wel een optie te zijn op die plek.

Toby Alderweireld – 6
Kreeg nu een plek centraal in de driemansverdediging en moest de defensie gaan sturen. Het was met momenten bibberen en beven achterin, maar speelde wel een bijzonder belangrijke rol in het tweede doelpunt van de Rode Duivels.

Jan Vertonghen – 5
Had het net zoals tegen Oranje bijzonder moeilijk en wist zich niet te herpakken.

Timothy Castagne – 7
Kreeg nu een kans op rechts en had het aanvankelijk moeilijk om zich helemaal door te zetten. Daar kwam in de tweede helft helemaal verandering in. Was meermaals gevaarlijk en kwam verdedigend niet meer in gevaar.

Axel Witsel – 6,5
Had het met momenten moeilijk op het middenveld en gaf zeker in de eerste helft veel ruimte weg. Wist zich toch belangrijk te maken met de gelijkmaker voor de Rode Duivels.

Youri Tielemans – 6,5
Verving Hans Vanaken op het middenveld. Leed iets te veel balverlies en zorgde daardoor meermaals (bijna) voor een Poolse counter. In het absolute slot wist hij toch af en toe uit te blinken.

Yannick Carrasco – 7
Veel inzet en deed het op aanvallend vlak meer dan naar behoren. Verdedigend ging hij wel bijzonder stevig in de fout bij het openingsdoelpunt.

Eden Hazard – 7
Heel af en toe een flits van de oude Hazard. Het leek een match van 'net niet' te gaan worden voor hem, maar wist met één gouden flits uiteindelijk nog voor een assist te zorgen bij de 2-1.

Michy Batshuayi – 6,5
Zorgde wel voor gevaar en wist enkele goede kansen te forceren. Toch ging hij ook iets té nadrukkelijk op zoek naar dat doelpunt. Verdween even uit de wedstrijd, maar vocht zich na de 2-1 terug in de partij.

Kevin De Bruyne – 8
Vond in de eerste helft niet altijd de juiste man, maar het was wel duidelijk dat het via hem moest komen. In de tweede helft kwam hij er volledig uit. Was met verre voorsprong wel de beste Rode Duivel op het veld en wist zelf ook te scoren.

Leandro Trossard – 8
Viel in voor Eden Hazard en bedankte al snel voor het vertrouwen. Besliste de wedstrijd helemaal in het voordeel van de Rode Duivels door er 3-1 van te maken en bekroonde zijn sterke invalbeurt nog met een heerlijke tweede treffer.

Charles De Ketelaere – 6
Kreeg een invalbeurt van een kwartiertje. Viel zeker niet door de mand en hield de bal enkele keren goed bij.

Loïs Openda – 6,5
Kreeg een bijzonder korte invalbeurt (en dus zijn debuut). Dat wist hij te verzilveren met een doelpunt, de 6-1.