Krychowiak (Polen): Ik hoop dat Lukaku's afwezigheid België zal verzwakken”

Krychowiak (Polen): "Ik hoop dat Lukaku's afwezigheid België zal verzwakken”

08-06-2022 12:44 Laatste update: 12:45
4

Grzegorz Krychowiak hoopt dat Polen kan profiteren van de afwezigheid van Romelu Lukaku. De topscorer aller tijden van de Rode Duivels is geblesseerd aan de enkel voor de partij tegen Polen. Hij mist al zeker de twee volgende wedstrijden.

"Ik hoop dat het België zal verzwakken,” zei hij. "Het is echt moeilijk om hem te vervangen, zelfs als België andere topspelers heeft," zei de middenvelder op dinsdag in het Koning Boudewijnstadion. De wedstrijd tussen de Rode Duivels en Polen zal de 20e clash ooit zijn tussen de twee. 

Krychowiak is wel op zijn hoede voor de Duivels, vooral na hun zware nederlaag tegen Nederland op vrijdag. "Ik weet uit ervaring dat als ik een wedstrijd verlies, ik absoluut de volgende wil winnen.” Hij beseft dat het een zware wedstrijd zal worden, maar de Polen gaan hoe dan ook voor de winst. 

Het zal volgens de Pool ook dienen als voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar aan het eind van dit jaar. “Eén ding is zeker, we zullen er alles aan doen om te winnen want we willen zo hoog mogelijk eindigen in de groep.” Polen is inderdaad goed begonnen met een 2-1 overwinning op Wales.