OFFICIEEL: Eupen plukt jeugdproduct van Arsenal weg van Schotse eersteklasser

OFFICIEEL: Eupen plukt jeugdproduct van Arsenal weg van Schotse eersteklasser

08-06-2022 11:17
2

KAS Eupen heeft, na Christie-Davies, ook een nieuwe vleugelspeler beet. Eupen huurt Regan Charles-Cook van Ross County. De 25-jarige linkspoot heeft bij Eupen een driejarig contract getekend tot 30 juni 2025.

Charles-Cook is afkomstig uit Londen en begon zijn sportcarrière in de jeugdafdeling van Arsenal FC. Hij verhuisde naar Charlton Athletic toen hij achttien jaar was. In 2020 volgde een overstap naar de Schotse Eerste Divisie bij Ross County, voor wie hij 69 keer uitkwam en twaalf keer scoorde. 

Afgelopen seizoen breidde hij de ene topprestatie aan de andere. Charles-Cook werd dan ook uitgeroepen tot speler van het jaar bij Ross County. Hij maakte tien doelpunten in dat seizoen. Sinds 2021 heeft Regan Charles-Cook vier interlands voor Grenada op zijn naam staan.

Christoph Henkel, de algemeen directeur van KAS Eupen is verheugd dat de nieuwe winger bij hen komt spelen. "Na een ijzersterk seizoen 2021-2022 waren verschillende clubs geïnteresseerd om Regan Charles-Cook te contracteren,” vertelt de voorzitter. “Met zijn snelheid en zijn vermogen om doelpunten te maken, kan hij tempo, druk en belangrijke impulsen aan ons spel toevoegen.”