'Liverpool krijgt geen gehoor: Salah weigert geëiste scan en speelt gewoon'

'Liverpool krijgt geen gehoor: Salah weigert geëiste scan en speelt gewoon'

07-06-2022 09:31

Mohamed Salah speelde zondag negentig minuten voor Egypte tegen Guinea, maar daar is het laatste woord mogelijk nog niet over gesproken. De ster van Liverpool heeft een scan voor de wedstrijd geweigerd, meldt de BBC. Het zorgt voor extra spanningen tussen Liverpool en Salah, des te meer omdat beide partijen volop in onderhandeling zijn over een nieuw contract.

Salah heeft lang last gehad van een liesblessure en daarom wilde Liverpool per se dat hij voor de wedstrijd tegen Guinea gescand werd, maar volgens de BBC heeft de aanvaller daar geen gehoor aan gegeven. Salah speelde gewoon negentig minuten voor Egypte.

Liverpool zal daarvan balen, omdat het risico dat Salah geblesseerd terugkeert in Engeland dan groter wordt. Hij wilde zich pas na de wedstrijd laten scannen. "Salah heeft een blessure, maar heeft daar doorheen gespeeld", zegt bondscoach Ehab Galal. 

Egypte speelt deze interlandperiode nog tegen Ethiopië en Zuid-Korea. Of Salah dan van de partij is, zal moeten blijken. De uitslagen van de tests zijn nog niet binnen.