Bayern start nieuw hoofdstuk in Lewandowski-soap: 'Contract is contract'

Bayern start nieuw hoofdstuk in Lewandowski-soap: 'Contract is contract'

04-06-2022 23:13
5

Robert Lewandowski lijkt op weg naar FC Barcelona, al spreekt Bayern München-president Herbert Hainer dat tegen. Hainer is ervan overtuigd dat de Pool na de zomer nog in Duitsland speelt.

Het verhaal is bekend: Lewandowski heeft een doorlopend contract tot medio 2023, die hij niet wil verlengen. De doelpuntenmaker stuurt aan op een vertrek bij Bayern, maar Hainer staat daar niet voor open. "Contract is contract. Waar gaan we naartoe als een speler zijn contract kan beëindigen, terwijl wij hem tot de laatste dag betalen?", vraagt hij zich af in gesprek met BILD. "Dat is oneerlijk." 

Hainer steunt Bayern-CEO Olivier Kahn, die zich openlijk afvroeg waarom Lewandowski besloot op een persconferentie van Polen zijn vertrekwens kenbaar te maken. "Het heeft me verrast dat Robert het op deze manier gecommuniceerd heeft. Ik zou het zelf niet op deze manier doen." De president is niet bang dat Lewandowski volgend seizoen niet presteert, wanneer hij in Beieren blijft. "Daar maak ik me geen zorgen over. Robert is een professional. Ik ben ervan overtuigd dat hij volgend seizoen voor ons speelt."