Ex-ploegmaat bij West Brom: “Voor mij was Chadli absoluut de beste”

Ex-ploegmaat bij West Brom: “Voor mij was Chadli absoluut de beste”

04-06-2022 12:17

Het lijkt al een hele poos geleden dat Nacer Chadli nog in de Premier League te bewonderen was. Toch heeft hij blijkbaar een indruk nagelaten toen hij bij West Bromwich Albion speelde. Hal Robson-Kanu, de ‘killer’ van de Rode Duivels in EK 2016, vertelt over Chadli’s tijd bij WBA. 

Er was veel opwinding onder de Baggiesupporters toen Chadli in 2016 voor 15 miljoen euro overkwam van Tottenham naar The Hawthorns. Maar terwijl de vleugelspeler in die tijd schitterde voor België, worstelde hij met zijn fitheid toen hij bij Albion zat.

Chadli vertrok twee jaar later naar Monaco, nadat Albion was gedegradeerd uit de Premier League. Robson-Kanu was echter altijd onder de indruk van de Belg. In een gesprek met de podcast Baggies Broadcast van de Express & Star werd de voormalige Albion-spits gevraagd wie de beste speler was in zijn tijd bij de club. 

Over de beste speler, zei Robson Kanu: "Ik zou waarschijnlijk zeggen dat de beste speler Nacer Chadli was, hij was uitzonderlijk, maar kon niet blessurevrij aan de bak komen.” Kanu beseft dat Chadli in een moeilijke positie zat. De club had veel in hem geïnvesteerd. "Hij was een grote aanwinst en toen hij fit was, was hij echt goed."