Van Gaal legt zwakke punt van Duivels bloot: Dat hebben jullie toch ook gezien?

Van Gaal legt zwakke punt van Duivels bloot: "Dat hebben jullie toch ook gezien?"

04-06-2022 11:29
20

Billenkoek, zo valt de nederlaag van de Rode Duivels tegen de buren uit Nederland nog het best te omschrijven (1-4). Uiteraard leverde die score glunderende gezichten op bij onze noorderburen, ook bij bondscoach Louis Van Gaal. Die was op zijn persconferentie weer zijn vertrouwde zelve.

Van Gaal had zijn tactische plannetje al even klaar voor het duel met de Rode Duivels. "Wij hebben België geanalyseerd en zagen dat ze veel minder druk op de bal geven dan Nederland. Dat hebben jullie toch ook gezien?", vroeg hij aan een volle perszaal. "Wij kunnen veel makkelijker onder die druk uit spelen en dan krijgt elke ploeg het moeilijk. De Belgen hadden er moeite mee dat we veel druk naar voren gaven."

Natuurlijk had Van Gaal die aanpak al eens uitgetest op training. Daar deed hij een wonderbaarlijke vaststelling. "Het zwarte team won voor het eerst van het oranje team. Dat heb ik maar zelden gezien", verwijst hij naar zijn vaste basiself (oranje) en de invallers (zwart). Tactisch wisten de Nederlanders dus perfect hoe ze de Duivels moesten aanpakken.

Tot slot had de Nederlandse bondscoach ook nog een sneer in petto voor de scheidsrechter van dienst, José Sanchez. "We hadden de scheidsrechter tegen, dat vond u toch ook?", kaatste Van Gaal de bal terug naar de aanwezige journalisten. "Het was ongelooflijk: de scheidsrechter floot iedere keer af toen Timber maar even de bal afpakte. Of Frenkie de Jong! Die zou nog geen vlieg kwaad doen!"