OFFICIEEL: OH Leuven licht aankoopopties op vijf huurlingen niet

OFFICIEEL: OH Leuven licht aankoopopties op vijf huurlingen niet

01-06-2022 13:48
8

Het seizoen is helemaal afgelopen en er moesten dus enkele beslissingen worden gemaakt. Onder andere over uitleenbeurten en definitieve overnames. Ook bij Oud-Heverlee Leuven, dat besloten heeft om vijf(!) aankoopopties niet te lichten.

Op de officiële website kondigt OHL aan dat de aankoopopties op Alexis De Sart (gehuurd van Royal Antwerp FC), Cedric Gbo (gehuurd van Esperance Tunis), Sory Kaba (gehuurd van FC Midtjylland), Alex Runarsson (gehuurd van Arsenal) en Thibault Vlietinck (gehuurd van Club Brugge) niet werden gelicht.

Het vijftal had een aankoopoptie in het huurcontract, maar de Leuvenaren besloten dat bedrag niet te betalen. De ploeg sluit echter niet uit dat enkele of alle vijf spelers toch bij de club blijven. Zij zullen de komende dagen en weken nog onderhandelen over een mogelijk verlengd verblijf.

Van die vijf kwam Runarsson en Sory Kaba het vaakst uit voor de club. Ook Alexis De Sart speelde uiteindelijk nog 26 partijen voor de Leuvenaren, maar was nooit helemaal zeker van een basisplek.