UPDATE: ‘Uitgebroken gedenkplaat Courtois bij Atlético Madrid is hersteld’

UPDATE: ‘Uitgebroken gedenkplaat Courtois bij Atlético Madrid is hersteld’

30-05-2022 22:40 Laatste update: 01-06-2022 08:44
18

Thibaut Courtois wierp zich zaterdagavond op tot de Koning van Madrid, althans aan de maagdelijk witte zijde. Bij de supporters van Atlético Madrid viel zijn heldenrol in de Champions-League-finale minder in de smaak. Op vraag van de voorzitter gingen enkelen onder hen zelfs over tot een erg drastische, maar symbolische daad: het naamplaatje van Courtois werd verwijderd.

Aan en rond het Wanda Metropolitana, het stadion van Atlético, zijn grote namen uit de clubgeschiedenis vereeuwigd door middel van een naamplaatje op de grond. Nu ja, 'vereeuwigd' ... In het geval van Courtois is die term niet adequaat. Als reactie op de oproep van Atlético-voorzitter Enrique Cerezo, die had voorgesteld om het plaatje uit te graven, hebben enkele fans spade en houweel bij de hand genomen. Het resultaat? Vanaf nu gaapt er een gat waar ooit de naam van Courtois prijkte.

Het is lang niet de eerste keer dat het idee geopperd werd om die actie te ondernemen. Gezien zijn gevoelige overstap van Atlético naar Real, weliswaar via tussenstop Chelsea FC, boterde het al langer niet meer tussen beide partijen. In een interview net voor de finale van de CL gooide Courtois echter nog wat olie op het vuur. "Nu sta ik aan de juiste kant van de geschiedenis", liet hij zich ontvallen. Die uitspraak is bij de Atlético-aanhang in het verkeerde keelgat geschoten.

In dienst van Los Colchoneros trad Courtois al eens aan in een finale van het kampioenenbal. In 2014 trok de Rode Duivel aan het kortste eind na verlengingen tegen ... Real Madrid. Tot net voor de 90e minuut stond Atlético nog 0-1 voor, maar uiteindelijk haalde De Koninklijke het toen nog met 4-1.

Update: AS laat weten dat de gedenkplaat bij Atlético Madrid die fans hadden uitgebroken weer hersteld is. De uitspraken van Thibaut Courtois na de Champions League-finale waren in het verkeerde keelgat geschoten van de supporters van Atlético.