Ook bij Nederlanders heerst transferkoorts: dozijn zit met toekomst in achterhoofd

Ook bij Nederlanders heerst transferkoorts: dozijn zit met toekomst in achterhoofd

30-05-2022 22:00

Vrijdag staat de traditioneel altijd beladen derby tussen de Rode Duivels en Nederland op het programma in het kader van de UEFA Nations League. Hoezeer die wedstrijd leeft bij de Belgische spelersgroep, is echter maar de vraag. Kevin De Bruyne sprak zich al openlijk negatief uit en bovendien zitten een heleboel internationals met transferbeslommeringen in het hoofd. Bij hun Nederlandse collega's is dat evenwel niet anders.

Aan Duivels-zijde gaan onder meer Charles De Ketelaere, Eden Hazard, Adnan Januzaj, Romelu Lukaku en Axel Witsel een zomer tegemoet waarin het wel eens kan gonsen van de transfergeruchten. Bij Oranje weegt die balans misschien nog wel zwaarder door. In totaal telt Het Nieuwsblad liefst dertien opgeroepen spelers die nog geen zekerheid hebben over hun toekomstige club.

Het bekendste voorbeeld in onze Belgische ogen is uiteraard dat van Noa Lang. De vleugelaanvaller van Club Brugge zou op weg zijn naar AC Milan, al is die deal voorlopig nog niet officieel gemaakt. Op internationaal vlak staan de grootste Nederlandse vraagtekens achter de namen van Frenkie de Jong, Memphis Depay en Ryan Gravenberch. Dat eerste duo lijkt FC Barcelona te zullen verlaten (Erik Ten Hag wil de Jong graag naar Manchester loodsen), terwijl Gravenberch op het punt staat grootmacht Bayern München te vervoegen.

Daar blijft het echter niet bij in de Nederlandse selectie. Nog een heleboel andere jongens staan voor drukke dagen en weken. Een overzicht: Steven Bergwijn, Jasper Cillessen, Mark Flekken, Cody Gakpo, Tyrell Malacia, Guus Til, Jurrien Timber en Wout Weghorst. Zij zijn de voorbije dagen één voor één in verband gebracht met een vertrek bij hun huidige werkgever.

No Poll