UPDATE: 'Mazzu tekent dinsdag bij Anderlecht & trekt op vakantie, Union pakt door'

UPDATE: 'Mazzu tekent dinsdag bij Anderlecht & trekt op vakantie, Union pakt door'

30-05-2022 21:27 Laatste update: 31-05-2022 08:13
21

Maandag was er nog geen (paars-) witte rook in het Lotto Park, maar die mag wel dinsdag verwacht worden. Dan zal paars-wit – als alles zoals plan verloopt – Felice Mazzu voorstellen als opvolger van Vincent Kompany. Union mag zich nog mogelijk aan een financiële tegemoetkoming verwachten.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Mazzu maandag al werd voorgesteld als de nieuwe trainer van Anderlecht, maar volgens onder meer Het Laatste Nieuws zijn er juridisch nog een paar zaken te regelen tussen Anderlecht en Union.

Compensatie voor Mazzu
De twee Brusselse clubs leven momenteel nog altijd op goede voet. Anderlecht hoopt dat ook zo te houden. Volgens de krant wil paars-wit dan ook betalen voor Mazzu. 'Anderlecht wil Union tot op zekere hoogte financieel tegemoet komen voor het wegplukken van hun trainer', valt er te lezen.

Mazzu hielp Union aan promotie naar de Jupiler Pro League. De promovendus stond dit seizoen lang aan de leiding in Eerste Klasse, maar uiteindelijk zagen Mazzu en co Club Brugge kampioen worden.

Update: Het staat in de sterren geschreven dat Felice Mazzu dinsdag wordt voorgesteld als nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Daarna kan hij na een prachtig seizoen met Union eindelijk op vakantie. Sportwereld weet dat de trainer zijn vakantie uitstelde om de deal met Anderlecht rond te krijgen. Union gaat na het vertrek van Mazzu vol voor Karel Geraerts als hoofdtrainer. De voorbije maanden was Geraerts nog de assistent van Mazzu in het Dudenpark.