Chiellini op drempel van MLS: Ik heb zin in een nieuwe ervaring

Chiellini op drempel van MLS: "Ik heb zin in een nieuwe ervaring"

30-05-2022 13:19
3

Giorgio Chiellini staat op het punt Juventus te verlaten voor de Major League Soccer. De keuze is gevallen op Los Angeles FC, de koploper van de Western Conference.

"Ik heb zin in een nieuwe ervaring, ook op persoonlijk vlak", zegt Chiellini in La Gazzetta dello Sport. Los Angeles FC wordt zijn nieuwe club. De Amerikanen wachten alleen nog op groen licht van de 37-jarige verdediger, die belooft over enkele jaren weer terug te keren naar Juventus. "Ik ben hier alléén als voetballer klaar. Turijn is en blijft mijn thuis."

Chiellini zwaaide onlangs af bij Juventus en woensdagavond volgt zijn volgende afscheid: op Wembley komt hij nog één keer in actie voor Europees kampioen Italië, dat met Copa América-winnaar Argentinië strijdt om de Maradona Cup. "Ik vind het een eer om in het bijzijn van een legende als Lionel Messi afscheid te kunnen nemen. Ik heb vaak tegen hem gespeeld en vaak ging het goed. Maar je moet tegen hem ook een beetje geluk hebben."

"Wat er door mij heen zal gaan tegen het einde van de wedstrijd? Dezelfde emoties als bij mijn afscheid bij Juventus. Ik moet in korte tijd afscheid nemen van mijn twee grote voetballiefdes", besluit Chiellini.