UPDATE: Cobbaut is a Crociati, Parma bevestigt transfer

UPDATE: Cobbaut is a Crociati, Parma bevestigt transfer

04-06-2022 13:02 Laatste update: 18:23
26

Voor Elias Cobbaut zit het Italiaanse avontuur er nog niet op. De verdediger van RSC Anderlecht kwam het voorbije seizoen op uitleenbasis uit voor Parma en zal daar nog even voor blijven uitkomen.

Op Twitter kondigde Kyle J. Krause, de eigenaar van Parma, namelijk aan dat zijn club Cobbaut definitief heeft overgenomen. De club had een aankoopoptie van drie miljoen euro en heeft besloten om die ook te lichten. Daardoor zal Cobbaut nog even speler van Parma blijven.

Het voorbije seizoen was de verdediger in de Serie B wel een basispion bij Parma. Hij kwam 35 keer uit voor de club en was daarin goed voor twee doelpunten en drie assists. Bij RSC Anderlecht was er geen plek meer voor de verdediger.

Update: Ondertussen heeft ook Anderelcht het vertrek van de berdediger aangekondigt via haar sociale media kanalen. De club krijgt drie miljoen euro voor haar jonge verdediger. En trekt nu dus permanent naar Parma Calcio. 

Update: Pas zaterdag heeft Parma laten weten dat het Cobbaut definitief heeft aangetrokken. 'Cobbaut is a Crociati', klinkt het in Italië.