KAA Gent weigerde de komst van Frey: Dachten iemand beter te vinden

KAA Gent weigerde de komst van Frey: "Dachten iemand beter te vinden"

29-05-2022 15:32
9

Hein Vanhaezebrouck en KAA Gent zochten afgelopen zomer naar een nieuwe spits en werden gelinkt aan flink wat namen. De club haalde Darko Lemajic, maar werd meermaals gelinkt aan Thomas Henry. Ook Michaël Frey bleek een optie geweest te zijn.

Henry leek lange tijd op weg naar KAA Gent, maar Vanhaezebrouck stelde zijn veto en de club trok de spits uiteindelijk toch niet aan. In een gesprek met Het Nieuwsblad onthult Vanhaezebrouck nu dat ook Frey, nu spelend voor Royal Antwerp FC, even een optie was.

De spits werd namelijk aangeboden aan de Buffalo's. “Ja. Heel vroeg, ik denk in maart. We vonden dat hij iets had, maar toen dachten we nog iemand te vinden die net beter was", geeft Vanhaezebrouck aan.

Gent hapte toen niet toe, maar zou dat even later wel gedaan hebben. "Mocht de naam Frey gevallen zijn toen er bij ons over Thomas Henry werd gesproken - in juli - dan waren we voor Frey gegaan. Toen had hij al getekend voor Antwerp", aldus de coach.

Bij Antwerp wist Frey uiteindelijk wel te overtuigen en was hij goed voor 24 doelpunten en vier assists in 45 partijen. Lemajic scoorde vijf keer in 27 partijen voor Gent.