'Club Brugge wil Keane weglokken bij Engelse derdeklasser Wigan'

'Club Brugge wil Keane weglokken bij Engelse derdeklasser Wigan'

27-05-2022 19:32
12

Club Brugge staat op het punt om afscheid te nemen van onder andere Sargis Adamyan en Bas Dost. De Bruggelingen kunnen een nieuwe spits dus goed gebruiken. Eén van de opties is Will Keane.

Met dat verrassende gerucht komt het Engelse The Sun naar buiten. De Ierse international komt momenteel uit voor de Engelse derdeklasser Wigan Athletic, waar de 29-jarige spits dit seizoen flink wat indruk wist te maken. In vijftig wedstrijden voor de club was hij goed voor 27 doelpunten en zeven assists.

Nu kan Keane, die nog een contract tot medio 2023 heeft bij Wigan, dat verzilveren met een transfer. Naast Club Brugge tonen ook Watford, Queens Park Rangers en Sheffield United interesse in de spits.

Keane stond in zijn jeugdjaren te boek als een toptalent en werd opgeleid door Manchester United, waar hij ook enkele partijen voor uitkwam. Na uitleenbeurten aan QPR, Sheffield Wednesday en Preston North End vertrok hij in 2016 definitief naar Hull City. Hij speelde ook nog voor Ipswich Town alvorens in 2020 richting Wigan te verhuizen.

Bij Club Brugge moet Keane voor extra concurrentie zorgen voorin. Dost en Adamyan zijn op weg naar de uitgang, terwijl ook Charles De Ketelaere en Noa Lang op het punt van vertrekken staan. Als opvolgers denkt Club Brugge naast Keane ook aan Ferran Jutgla van Barcelona.