Charleroi viert nieuwe international: 91 speelminuten hebben bondscoach overtuigd

Charleroi viert nieuwe international: 91 speelminuten hebben bondscoach overtuigd

25-05-2022 16:05

Sporting Charleroi heeft er een international bij. Nauris Petkevicius heeft namelijk een oproepingsbrief gekregen van de Litouwse voetbalbond. Begin juni mag de aanvaller het beste van zichzelf geven in de UEFA Nations League.

Het is Charleroi dat zelf, met gepaste trots, het nieuws rond Petkevicius naar buiten brengt. Best opvallend, want de 22-jarige Litouwer kan je moeilijk een vaandeldrager noemen bij De Zebra's. Dit seizoen mocht hij slechts vier keer aantreden bij de grote jongens, waaronder drie keer in de Europe Play-Off. Ondanks een beperkt totaal van 91 speelminuten heeft Petkevicius zijn bondscoach toch kunnen overtuigen.

Net als de Rode Duivels treedt Litouwen volgende maand aan in de Nations League, weliswaar op een lager niveau. In haar groep lijkt Turkije de topfavoriet voor winst. Petkevicius en co kijken die tegenstander twee keer in de ogen in een tweetal weken tijd. Daarnaast ontvangen ze Luxemburg en volgt er een verplaatsing naar de Faeroer. 

In zijn vaderland is Petkevicius overigens een bekende naam in voetbalkringen. In het kalenderjaar 2021 maakte hij nog zestien competitiedoelpunten voor Hegelmann Litauen. Voordien probeerde de jongeling het al eens bij Lille OSC, maar die stap pakte verkeerd uit.