Xavi praat over Lewandowski én mogelijk vertrek De Jong bij Barcelona

Xavi praat over Lewandowski én mogelijk vertrek De Jong bij Barcelona

21 May - 20:30
0

FC Barcelona-trainer Xavi heeft zich in de aanloop naar de laatste competitiewedstrijd van het seizoen uitgelaten over Frenkie de Jong en Robert Lewandowski. De geruchten over een mogelijk vertrek van de Nederlander en de mogelijke komst van de Pool lijken te kloppen.

Het is geen geheim dat Frenkie de Jong hoog op de lijst staat bij Manchester United, waar Erik ten Hag het binnenkort voor het zeggen heeft. Barcelona zou openstaan voor een deal, omdat de 25-jarige middenvelder zo'n zeventig tot tachtig miljoen euro kan opleveren. Sportief zou het vertrek van De Jong een aderlating zijn, benadrukt Xavi.

"Ik vind Frenkie een geweldige speler, een beest. Ik waardeer hem en hij kan een belangrijke rol vervullen in de toekomst van de club. Tegelijkertijd hebben we een financiële situatie...", laat Xavi op de persconferentie voor Villarreal-thuis ruimte voor speculatie.

Lewandowski
Ook de mogelijke komst van Lewandowski kwam zaterdagmiddag ter sprake. De Poolse spits van Bayern München gaat zijn tot medio 2023 lopende contract niet verlengen en zou naar Barça kunnen. "Lewandowski? Hij is één van de opties", bevestigt Xavi. "Er zijn onderhandelingen. Het wordt niet makkelijk, maar Laporta (clubpresident, red.) heeft aangegeven dat we in staat zijn om de ploeg te versterken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie