Club Brugge ziet concurrentie toenemen: ‘Ook Celtic en Italiaanse club genoemd’

Club Brugge ziet concurrentie toenemen: ‘Ook Celtic en Italiaanse club genoemd’

19-05-2022 08:00 Laatste update: 10-06-2022 16:10
14

Met het oog op volgend seizoen is Club Brugge op zoek naar versterking voor het middenveld. Volgens onder meer Sportwereld denkt Blauw-Zwart aan Vinicius Souza. De Braziliaan kwam dit seizoen uit voor KV Mechelen.

Souza is een speler van de City Football Group. Die stopte de Braziliaan contractueel gezien onder bij Lommel, maar Mechelen mocht dit seizoen over de diensten van de centrale middenvelder gebruiken. Wouter Vrancken maakte daar handig gebruik van. In alle competities samen kwam Souza de voorbije maanden 34 keer uit voor Mechelen. Daarin scoorde hij twee keer en was goed voor één assist.

Eind 2020 maakte Souza de overstap van het Braziliaanse Flamengo naar Lommel. In Limburg heeft de middenvelder nog een contract tot medio 2025. Zijn marktwaarde wordt momenteel tussen de zes en acht miljoen euro geschat. Volgens Sportwereld tonen er ook Nederlandse en Duitse clubs interesse in Souza.

Eerder werd Club Brugge ook al in verband gebracht met Casper Nielsen van Union.

Update: In Turkije klinkt het dat niet alleen Club Brugge interesse toont in Vinicius Souza. Ook KRC Genk zou denken aan de middenvelder die het afgelopen seizoen indruk maakte bij KV Mechelen. De Braziliaan is ook in beeld bij het Nederlandse PSV. 

Update: De interesse in Vinicius Souza neemt toe. Elke week komen er nieuwe gegadigden bij. Deze keer meldt The Daily Record dat het Schotse Celtic geïnteresseerd is. Club Brugge (en KRC Genk) zien de concurrentie toenemen. Ook Fenerbahçe en Bologna worden genoemd.