Geen Champions-League-voetbal voor Kompany en co: Het zat 'm in de details

Geen Champions-League-voetbal voor Kompany en co: "Het zat 'm in de details"

15-05-2022 22:18
7

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd om zich nog op te werken naar de Champions-League-plaatsen. In een rechtstreeks duel met Union Saint-Gilloise moest het de duimen leggen: 0-2. Voor Vincent Kompany voelt die nederlaag aan als een gemiste kans, al wil hij zijn ploeg zeker niet afvallen.

"Het zit 'm in de details", analyseert Kompany de opdoffer bij RTBF"Op de tweede ballen en in de duels waren ze altijd net wat sneller dan wij." Volgens hem valt zijn elftal dan ook niet al te veel te verwijten, Union verdient het gewoon meer. "Het is een elftal dat haar klein beetje magie gevonden heeft", aldus Kompany. Dat geheel ontwrichten is Anderlecht niet gelukt.

"Het is nu de vierde keer dat we tegen Union spelen", gaat Kompany verder. Alle vier die Brusselse derby's gingen verloren ... Dat zegt voldoende, vindt de trainer. "Zelfs mijn zoontje weet dat en hij is acht jaar. We praten over dingen die zo gemakkelijk waar te nemen vallen", blijft hij iet of wat mysterieus. "We hebben hen nooit kunnen vastzetten."

Blijkbaar heeft Kompany zijn jongens dus wel wat te verwijten. Dat betekent echter niet dat hij hen openlijk aanvalt of zal laten vallen. "De ploeg heeft zich volledig gegeven. Ik zal niemand iets slechts laten zeggen over hen. We zijn gewoon op een sterkere tegenstander gestuit. Zij die zeggen dat het 'slechts Union is', hebben geen voetbal gekeken dit seizoen", besluit Kompany.