Vandenbempt na winst Club Brugge: Ziet er voor Union toch niet al te best uit

Vandenbempt na winst Club Brugge: "Ziet er voor Union toch niet al te best uit"

09-05-2022 10:43
24

Beiden hebben ze 43 punten, Club Brugge heeft drie doelpunten minder binnengekregen en staat daarom op nummer één te pronken. Dat is voor het eerst sinds speeldag elf. Union Saint-Gilloise verliest voor het eerst twee opeenvolgende wedstrijden. Toch blijft Peter Vandenbempt rustig.

De analist van Sporza gelooft niet in een definitieve ommekeer. Vandenbempt blijft rustig en wacht nu vooral op het duel van woensdag. Maar hij beseft wel dat Club nu in een beter momentum zit, het voordeel ligt dan ook bij Brugge.

Argumenten voor Club 
Er zijn volgens Vandenbempt veel argumenten die deze stelling ondersteunen. “Te beginnen met de mentale boost die het gekregen heeft met die overwinning en met de koppositie,” onderstreept de analist. “Club heeft ook de ervaring en metier om het af te maken. Het heeft al zo vaak in deze situatie gezeten.”

Stevige klap
Vandenbempt snapt dat de titelstrijd nog helemaal niet gestreden is, maar snapt evenzeer dat Union toch een klap gekregen heeft. Dat was volgens de analist te voelen. Hij zag het aan alles, zowel de spelersgroep als het stadion leek toch even te moeten slikken na de nederlaag. “En er is dat besef van de gemiste kans en het gebrek aan vorm toch minstens bij de spitsen,” merkt Vandenbempt op. “Dat ziet er even toch niet al te best uit.”