Veel schouderklopjes voor Amuzu: Ploegmaten weten dat ik niet zo makkelijk scoor

Veel schouderklopjes voor Amuzu: "Ploegmaten weten dat ik niet zo makkelijk scoor"

08-05-2022 23:29
5

De ietwat onverwachte grote held van RSC Anderlecht luistert vandaag naar de naam van Francis Amuzu. Niet Joshua Zirkzee of Lior Refaelov, maar de wispelturige vleugelaanvaller zette zowaar een hattrick op het scorebord. Dat overkwam hem nog nooit eerder op het hoogste niveau. Uiteraard bracht het Amuzu zelf in vervoering.

Bij vriend en vijand staat Amuzu te boek als een aanvaller met geen bijster scherp vizier, maar op de Bosuil was daar zondagavond niets van te merken. Al snel in de wedstrijd opende hij zijn rekening, in het openingskwartier van de tweede helft kwamen er nog twee bij. "Mijn ploegmaten weten dat ik niet zo makkelijk scoor, het is leuk dat ze blij zijn voor mij", beseft Amuzu in zijn reactie bij Sporza.

"Ik ben natuurlijk ook heel blij met mijn hattrick, dat voelt zeer goed. Hopelijk kan ik er nog meer maken", kijkt Amuzu al reikhalzend vooruit. Komende donderdag misschien al, wanneer Anderlecht Antwerp voor een tweede keer in de ogen kijkt. Het zou echter zomaar kunnen dat Amuzu er niet eens aan de aftrap verschijnt, aangezien de concurrentie groot is. "Ik geef me altijd 100 procent, ook als ik op de bank zit", besluit hij.