Lazare start elke wedstrijd van Union in 2022: Grote mentaliteit

Lazare start elke wedstrijd van Union in 2022: "Grote mentaliteit"

08-05-2022 13:16

In april maakte Sporting Charleroi bekend dat Amani Lazare definitief de overstap naar Union Saint-Gilloise zou maken. De middenvelder werd uitgeleend aan de leider, nadat hij geen enkele match voor Charleroi speelde. Jean-Thierry Lazare Amani gaat in gesprek met DH Sport

Als het gaat over zijn eigen prestaties klinkt de middenvelder erg bescheiden. Toch heeft Lazare reden om fier te zijn, de middenvelder heeft zich sinds januari in de basisopstelling van Felice Mazzù genesteld en dat dankzij enkele uitstekende prestaties. Lazare stond sinds 2022 in alle vijftien wedstrijden van Union in de basis.  

Dat was de afgelopen seizoenen wel anders, en ook voor de jaarwissel kreeg Lazare maar weinig speeltijd. “Toen hij minder speelde, kwam hij nooit boos naar me toe zoals anderen. Hij daagde zichzelf vaak uit, maakte nooit excuses en werkte altijd met een grote mentaliteit," vertelt Mazzu over zijn speler. 

Hij wist dat hij hard zou moeten werken. Lazare heeft precies dat gedaan, door verschillende elementen in zijn dagelijks leven te veranderen om nog beter te presteren. “De voorbereiding begint thuis en ik heb een aantal gewoontes veranderd op het gebied van eten en slapen," legt de 24-jarige uit. "Het was een opluchting dat de club besloot me te houden, vooral omdat ik een lange weg heb afgelegd."